PO POTEH SKRIVNOSTNIH MLINOV – BELA KRAJINA

39,90 

Ste že kdaj pričeli dan ob zajtrku v pravem gradu? Najboljše zgodbe so tiste z gradovi, skrivnostnimi mlini in prelepo naravo…

Kategorija: Oznaka:

Ste pripravljeni na pustolovski izlet in lov na zaklad PO POTEH SKRIVNOSTNIH MLINOV – BELA KRAJINA?

Vsak med nami ve zanjo, a koli nas je pravzaprav takšnih, ki jo zares poznamo? Presenečeni boste, kako čudovite znamenitosti v Beli krajini so skoraj da povsem prezrte in kaj vse lahko najdemo na tej destinaciji. Podajte se na prav poseben dan. Dan kjer zgodbe ne boste le brali, pač pa jo tudi ustvarjali. Naj vam pri tem pomaga naš nahrbtnik Trip in the Bag.

Preveri BELO KRAJINO PO POTEH SKRIVNOSTNIH MLINOV

Skriti kotički 

Ste že obiskali najsevernejšo točko Slovenije? Spoznali vrh strme Sodevske stene? Vsem dobro poznana reka Kolpa skriva zanimive kotičke, ki jih le malokdo pozna. 

Tradicija  

Bela Krajina je polna zanimivh tradicij in običajev. Spoznajte jedi, običaje, osebe in police, ki nam jih je podal ta čudovit kraj. 

Osvežilni oddih 

Tudi v še tako vročih dneh vas izlet v Belo krajino ne bo razočaral. Reka Kolpa vam bo skozi izlet ponujala odlično priložnost za ohladitev in zabavo. 

Kam vas bo nahrbtnik popeljal?

Ste že kdaj pričeli dan ob zajtrku v pravem gradu? Podali se boste v Vinico, ki jo poznamo kot majhen kraj na robu Slovenije, malokdo pa ve, da je bila včasih to čisto svoja država. V gradu Vinica se lahko okrepčate z zajtrkom modernih mlinarjev in pripravljeni boste na pot. Tukaj se vaša prava dogodivščina šele prične.

Kje boste začeli dan?

Obiskali boste rojstno hišo Otona Župančiča in se poigrali na njegovem vrtu. Odšli boste na pohod do naj-južnejše točke v Sloveniji. Spoznali mline, ki samevajo na reki Kolpi. Se odpravili na visoko pečino, pod katero se vije mogočna Kolpa in se v njej lahko tudi okopali. Še kaj pa naj ostane skrito…

Pot do zaklada

Da bi našli zaklad, boste morali najprej spoznati glavnega junaka, mladega Ceneta, čigar želja je, da postane pravi mlinar. Kot njegov dedek. Vi mu boste pomagali, da se priuči poklica, on pa vam bo pomagal poiskati skriti zaklad. Rešiti boste morali 9 nalog, ugank in izzivov, obiskali pa boste prav toliko različnih krajev. Vsaka lokacija vam bo postregla z delom zgodbe in vas naučila kaj novega o tem prečudovitem kraju.

Seveda v Beli krajini ne bo šlo brez domačih dobrot. V nahrbtniku vas čaka nekaj odličnih namigov, kje izbrati najboljšo lokalno malico ali kosilo, s Trip in the Bag kuponi pa prejmete tudi posebno, obogateno oz. ugodnejšo ponudbo.

Na izlet se odpravite sami in si čas razporejate po svojih željah. Izlet lahko opravite v 5-6 urah, po želji pa si ga lahko razporedite tudi v več dni. Vseeno vam predlagamo, da si za izlet rezervirate cel dan in ga doživite v miru.

Idealen izlet za družine

Trip in the Bag Bela krajina je idealen za družine z majhnimi otroki in vse tiste, ki uživate ob dobrih zgodbah in naravi. Najbolj bodo uživali otroci od šestega leta dalje, saj bodo lahko aktivno sodelovali pri vseh nalogah. Naloge so težavnostno primerne tudi za odrasle, še posebej pa bodo v njih uživali otroci med šestim in petnajstim letom. Priporočamo ga tudi parom in skupinam priajteljev, ki so na izletu radi aktivni in se ob poležavanju na plaži ali sedenju v kavarni hitro zdolgočasijo.

Zakaj na izlet v Belo krajino?

Trip in the Bag je svojevrsten izlet, ki vam bo nedvomno začinil vaš dan. Je mešanica pravega izleta, lova na zaklad in sobe pobega. Izlet si boste časovno krojili sami, saj ni nikakršnih časovnih omejitev, prav tako ne potrebujete nobene predhodne rezervacije. Preprosto vzamete svoj Bag in se podate na dogodivščino v Belo krajino, kjer boste spoznali poklic mlinarja, se predajali objemu čudovite Kolpe in spoznali prelepo naravo naj-južnejšega dela Slovenije.

1 nahrbtnik = 1-6 oseb

Zahtevnost

nezahtevno

Priporočen čas obiska

izlet je mogoče opraviti v 5-6 urah, a priporočamo, da si vzamete ves dan in se na izlet odpravite v dopoldanskih urah. Tako ne boste pod časovnim pritiskom, hkrati pa več časa omogoča, da res užijete vsak trenutek in kraj.

Primerno za otroke

vse starosti, a najbolj bodo uživali 5+ letniki (da bodo lahko aktivno sodelovali pri reševanju ugank in izzivov). Primeren je tudi za starejše in mlajše, saj si boste tempo izleta določili sami in si med samo dogodivščino lahko vzamete pavzo, čas za počitek in nadaljujete, ko boste vsi spočiti in siti.

Dostop

Pot je mogoče opraviti z avtomobilom, delno pa obvezno peš. Celotna pot je dolga približno 40 km. Kolesarjenje tako za otroke ni primerno, na določenih cestnih odsekih pa lahko celo nevarno. Raziskovanje te destinacije s kolesom tokrat odsvetujemo.

Oprema

priporočamo lahko pohodno oz. športno obutev, vodo in malico, nahrbtnik/nosilko za mlajše od 3 let.

Prevzem nahrbtnika:

Nahrbtnik lahko naročite preko spletne strani in ga prejmete v 1-3 delovnih dneh na vaš naslov oz. prevzamete osebno na naši poslovalnici v Ljubljani na Savski cesti 5. Lahko pa ga kupite in prevzamete tudi na sami destinaciji v Črnomlju na turistično informativnem centru TIC Črnomelj.

Pomembno: Ponudba, ki je v produktu Trip in the Bag vključena kot dodatne bonus ugodnosti za kupce in jo zagotavljajo v obliki kuponov ugodnosti naši partnerji in lokalni ponudniki, se lahko spreminja glede na njihovo sezonsko ponudbo (npr. sezonska gostinska in druga turistična ponudba). Od lokalnih ponudnikov se tako pričakuje, da bodo v primeru spremembe njihove ponudbe, našim popotnikom ponudili enakovredno ali boljšo storitev, kot je bila primarno dogovorjena in specificirana na kuponih, ki so vključeni v naših Trip in the Bag destinacijah. Trudimo se izbirati lokalne, zanesljive in kakovostne ponudnike, ter vam s tem olajšati izbiro in iskanje, ter omogočiti kvalitetno lokalno izkušnjo, kljub temu pa za njihove storitve in ponudbo ne odgovarjamo in si pridržujemo pravico tudi do zamenjave lokalnega ponudnika.

Preverite pogosta vprašanja

Koliko časa traja posamezen izlet?

Izlet časovno ni omejen, saj ste sami svoj vodnik in si dinamiko raziskovanja posamezne destinacije lahko povsem prilagodite. Posamezno destinacijo je z zmernim tempom možno raziskati v 3-4 urah, družine pa si velikokrat vzamejo tudi več časa za vmesne postanke, malice in sproščeno uživanje v naravi. Pri vsaki posamezni destinaciji lahko najdete tudi podrobnejše opise in informacije.

Kaj lahko storim, če se na izletu izgubimo?

V nahrbtniku boste našli tudi našo telefonsko številko, ki vam je na voljo kot podpora celoten čas izleta. V primeru, da se izgubite ali v nahrbtniku česa ne najdete (menite, da kaj manjka), nas lahko kontaktirate in vas bomo preko telefona vodili do rešitve.

Kaj se zgodi, če so nam izzivi in naloge pretežke?

Poleg vsake naloge, boste vedno našli tudi manjše namige, ki vam bodo olajšali delo. V kolikor vam tudi to ne bo zadoščalo, lahko vedno preberete rešitev, ki se skriva pod “praskanko”.

Kako preverim razpoložljivost na destinaciji?

Trip in the Bag ne potrebuje predhodne rezervacije, naročite ga preko naše spletne strani in se nanj odpravite kadarkoli. V primeru nakupa direktno na destinaciji, svetujemo da pred odhodom pokličete na lokalno prodajno mesto, ki je navedeno na naši spletni strani in se prepričate, da je izlet na zalogi.

Bili smo že na izletu Trip in the Bag. Ali se vsebina in naloge ponavljajo?

Vsaka destinacija ima svojo zgodbo in tudi svoje naloge, ki se povsem razlikujejo od prejšnje. Zato vam bo vsak naslednji Trip in the Bag še bolj zanimiv, saj se skupaj povezujejo v čudovito pustolovščino in zgodbo, ki jo boste so-ustvarjali z našima junakoma Filipom in Arjo..

Ali je potemtakem pomembno, s katero destinacijo pričnem?

Ne, pričnete lahko s katerokoli destinacijo želite, saj je vsaka zase samostojna celota, skupaj pa sestavljajo razburljivo krovno zgodbo, ki jo lahko raziskujete in so-ustvarjate v naključnem vrstnem redu.

Za koliko oseb je predviden en nahrbtnik Trip in the Bag?

En nahrbtnik priporočamo za 1-6 oseb, saj boste tako lahko vsi aktivno sodelovali, bili interaktivno vključeni v doživetje in zares uživali na izletu.

Ali je cena na osebo ali na skupino/nahrbtnik?

Cena navedena na spletni strani velja za en Trip in the Bag nahrbtnik in eno destinacijo, kar pomeni, da je fiksna cena enaka za vsako destinacijo posebej in je predvidena za do 6 oseb. Vsebina nahrbtnika je na vsaki destinaciji povsem različna.

Kaj vsebuje Trip in the Bag nahrbtnik?

Ob nakupu prejmete s ključavnico zaklenjen bombažen Trip in the Bag nahrbtnik, ter uvodno pismo za uspešen pričetek nepozabnega izleta. V nahrbtniku boste našli prav posebno leseno škatlo, v kateri se skrivajo številna pisma z nalogami, lokalnimi zgodbami, zemljevidi, navodili in pripomočki, ki vas bodo popeljali skozi razburljivo dogodivščino. Ker pa želimo, da bo vaš dan zares popoln, smo z domačini in lokalnimi turističnimi vodniki za vas pripravili tudi priporočila in kupone s popusti za lokalno hrano, doživetja, aktivnosti, vstopnine in ostalo kvalitetno ponudbo na posamezni destinaciji.

Ali nahrbtnik in vsebino po izletu obdržimo ali moramo vrniti?

Nahrbtnik in vsa vsebina ostaneta vam za spomin na nepozabno dogodivščino z vašimi najdražjimi.

Ali so Trip in the Bag doživetja primerna tudi za darilo?

Trip in the Bag izlet je odlično darilo, saj se lahko nanj odpravite kadarkoli želite, v roku enega leta od nakupa.