Brezplačna dostava ob nakupu nad 50€!

Materinski dan

Materinski dan je poseben dan, ki se praznuje po vsem svetu v čast in hvaležnost materam za njihovo brezpogojno ljubezen. To je dan, ko izkažemo hvaležnost in ljubezen do osebe, ki nas je pripeljala na ta svet. Materinski dan, je dan, ko izrazimo hvaležnost za vse, kar matere storijo za nas.

Zgodovina materinskega dneva sega v starodavne čase, ko so Grki in Rimljani prirejali praznike v čast svojih boginj mater, Reje in Kibele.

Danes materinski dan praznujejo v več kot 40 državah po vsem svetu. Čas oziorma datum praznovanja se razlikuje od države do države. Prav tako se od države do države razlikuje način praznovanja. Nekje ga praznujejo z družinskimi srečanji, pikniki in posebnimi obroki. Spet drugje je to dan, ko otroci opravljajo posebne dejavnosti ali opravila za svoje mame, naj si bo to pripravljen zajtrk v postelji ali pa generalno pospravljanje otroške sobe.

Materinski dan pri nas praznujemo 25. marca. To je poseben dan in zato se potrudimo in poskrbimo, da bo zares poseben za vse naše mamice. Svojo hvaležnost in ljubezen lahko mamicam izkažemo na veliko načinov.  Vsi vemo, da je vsako darilo vredno veliko več, če se zanj potrudimo in vanj vložimo svoj trud in delček sebe. Materinski dan je priložnost, da svoje moči združite otroci in očetje. Darilo bo zagotovo najlepše, če ga boste izdelali vsi družinski člani skupaj. Poleg tega pa boste kakovostno izkoristili čas, ko ste skupaj. Tukaj je nekaj idej, kako mami polepšati dan.

Mamina roža

Namesto, da gremo v prvo cvetličarno in kupimo šopek, lahko cvetlico posadimo kar sami. Rožica v cvetličnem lončku bo rasla le zanjo in bo zagotovo držale dlje, kot tista v vazi. Da bo darilo še lepše, sami okrasite in pobarvajte cvetlični lonček.

Potrebujete torej:

-cvetlični lonec

-seme mamine najljubše rože

-zemljo za rože

– barve za poslikavo cvetličnega lončka

– karton ali trši papir in lesena palčka za tablico z napisom.

Priprava:

Cvetlični lonček okrasite po svoji želji. Lahko ga preprosto poslikate z barvami in čopičem, lahko ga olepšate s pomočjo servietne tehnike ali ga polepite z nalepkami. Na lonček lahko odtisnete dlan vašega malčka. Skratka bodite ustvarjalni. Ko je lonček izdelan, vanj natresite zemljo in posejte seme izbrane cvetlice. Za konec iz kartona ali tršega papirja izrežite pravokotnik in ga nalepite na leseno palčko. Na tablico napišite ime rože, ki bo zrastla za mamo.

Ob takem darilu ne boste potrebovali niti voščilniec 🙂

FOTO SPOMINSKA KNJIGA

Še en projekt, ki ga lahko očetje ustvarite skupaj s svojimi otroki. Ob izdelavi albuma, boste očetje in otroci uživali ob obujanju vseh lepih spominov, ki jih imate na vaše skupne trenutke. Foto album je kreativno in personalizirano darilo, ki ga bo ob materinskem dnevu zagotovo vesela vsaka mama.

V dobi pametnih telefonov se nam slike kopičijo v galeriji in jih le poredko pogledamo. Še redkeje pa jih razvijemo in tako se hitro izgubijo v poplavi vse ovekovečenih trenutkov.

Priprava:

Za začetek izberite fotografije, ki jih želite vključiti v album in jih stiskajte ali razvijte v lokalnem fotocentru. Ko imate fotografije, jih razvrstite po straneh foto albuma in jih z lepilom ali dvostranskim lepilnim trakom pritrdite na posamezen list. Poleg slik napišite vesel spomin, ki vam ga prebuja slika in dodajte kakšno risbico ali nalepko. Ko končate z okraševanjem strani, se vrnite in preglejte svoje delo, da se prepričate, da je vse varno pritrjeno in na pravem mestu. Za konec narišita še naslovnico in pripišita: Za mamico!

Kupon za lep trenutek

Kot pravi pregovor, dan se po jutru pozna. Zbudite se zgodaj zjutraj in pustite mamico, da še malo poleži.

Med tem ji skuhajte skodelico kave, ji pripravite njen najlubši zajtrk, in ji ga skupaj z rožico neseti kar v posteljo.

Ker pa je potrebno za naše mame skrbeti vsak dan in jim lahko podarimo kupončke “Za lepe trenutke”.

Ideje za kuponček

 • Izlet po njeni izbiri
 • Dan za razvajanje
 • Filmski večer z ogledom filma po njeni izbiri
 • Večer družabnih iger po njeni izbiri
 • Prost večer v družbi prijateljic
 • Piknik v naravi
 • Masaža stopal
 • Masaža hrbta
 • Kosilo po njeni izbiri

Kartice za kupone lahko izdelate sami, lahko pa jih napišeta na že pripravljeno predlogo, ki jo je za vas pripravila Maša, iz m_ustvarjalnice. Pripavila je tudi predlogo za zahvalo, kjer se lahko vsak posebej zahvalite mami.

Kozarec spominov

Kozarec spominov je preprosto darilo, ki pa je zato toliko bolj iskreno. S kozarcem spominov oziroma lepih trenutkov, boste na čudovit in sentimentalen način, svoji mami pokazali, kako zelo cenite čas preživet z njo in spomine, ki ste jih ustvarili do sedaj

Potrebujete:

 • Prozoren kozarec s pokrovom
 • Barvni papir
 • Škarje
 • Pisala ali barvice
 • Okrasni trak ali vrvica

Izbran papir narežite na majhne trakove. Vsak družinski član naj na papirnate trakove zapiše svoje najljubše spomine ali trenutke z mamo. Pri pisanju spominov na trakove bodite ustvarjalni in svojim trakom poleg čustvenih zapisov dodajte risbe ali druge malenkosti. Ko vsi dokončate svoje trakove, jih zvite oziroma zrolajte skupaj v tulec in položite v kozarec.

Tudi tokrat lahko dodate osebno noto darilu tako, da kozarec s spomini  okrasite sami. Lahko ga porišete,  pobarvate ali pa zgolj okrasite s preporstim okrasnim trakom ali vrvico.

Podarite kozarec lepih trenutkov svoji mami na materinski dan in razložite, kako vsak trak v kozarcu predstavlja poseben spomin ali trenutek, ki ga je vsak družinski član delil z njo.

V kozarec lahko nato tudi kasneje dodajate nove trakove s spomini in tako dopolnjujete zbirko lepih spominov.

Če pa so vaša dekleta že v bolj muhatish, najstniških letih, pa si preberite prispevek 6 zabavnih idej, ki jih lahko pripravite sami z vašimi najstniškimi dekleti.

Predloge za ustavrjanje in še več zanimivih idej lahko najdete na instagram profilu m_ustvarjalnica.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaVrni se ne trgovino
   Calculate Shipping
   Dodaj kupon
   Unavailable Coupons
   darilo Get 10% off
   pocitnice Get 20% off