LOV NA ZAKLAD – STARODAVNO MESTO UJETO V ČAS – NOVO MESTO

Ne verjemite takoj vsemu, kar vidite in slišite. Ni vse tako, kot izgleda na prvi pogled in tudi Novo mesto ni niti približno tako »novo«, kot mu veleva ime. V nahrbtniku Trip in the Bag se skrivajo pripomočki, ki vam bodo pomagali pri časovnem skoku v starodavno Novo mesto!

Kategorija: Oznaka:

Ste pripravljeni na pustolovski izlet in lov na zaklad STARODAVNO MESTO UJETO V ČAS – NOVO MESTO?

Ne verjemite takoj vsemu, kar vidite in slišite. Ni vse tako, kot izgleda na prvi pogled in tudi Novo mesto ni niti približno tako »novo«, kot mu veleva ime. V nahrbtniku Trip in the Bag se skrivajo pripomočki, ki vam bodo pomagali pri časovnem skoku v starodavno Novo mesto!

Preveri STARODAVNO MESTO UJETO V ČAS

Idelano za najmlajše 

Novo mesto sledi trendom novodobnih mest in sodobna infrastruktura ponuja veliko igrišč, kolesarskih poti in drugih objektov, ki bodo otrokom pričarali nepozaben dan. 

Zgodovina 

Ste vedeli da je Novo mesto dom najstarejše najdene situle v Sloveniji? Novo mesto je polno zanimive zgodovine, krasnih muzejev in zanimivih znamenitosti na prostem. 

Vodna zabava 

Če boste obiskali Novo mesto v poletnih mesecih vas na novi mestni plaži čaka super vodna zabava: vožnja z supom po reki Krki! 

Kam vas bo nahrbtnik popeljal?

V hladu mestne lipe in ob poslušanju žuborenja bližnjega vodnjaka, boste imeli dovolj časa, da se spoznate z nahrbtnikom in pripomočki, ki vam bodo pomagali poiskati skrivni zaklad. Nato vas bo pot vodila na različne kraje in vas skozi čas popeljala v različna obdobja tega starodavnega mesta.

Kje boste začeli dan?

Spoznali boste visok Kandijski most in znanega telovadca. Breg, ki je varoval mesto pred močnimi turškimi vpadi. Prekrasna stolna cerkev, okrašena z mnogimi sončnimi urami, reko Krko, grad Otočec, Ragov log… To so le nekateri kraji, ki jih boste obiskali na poti do skrivnostnega zaklada. Da bi našli zaklad, boste morali obiskati 7 lokacij in opraviti sedem različnih nalog, ki vam dobo ena za drugo podajale namige, kako napre. O vsaki izmed lokacij boste izvedli nekaj zanimivosti in se naučili kaj novega o Novem mestu. Tudi za kosilo in malico bo poskrbljeno.

Pot do zaklada

Poleg namigov in nalog, boste v ovojnicah našli tudi kupončke, ki vam bodo omogočili različne popuste in posebne Trip in the Bag ponudbe. Na izlet se odpravite sami in si čas razporejate po svojih željah. Izlet lahko opravite v 4-6 urah, po želji pa si ga lahko razporedite tudi v več dni. Vseeno vam predlagamo, da si za izlet rezervirate cel dan in ga doživite v miru.

Idealen izlet za družine

Izlet je idelaen za družine z majhnimi otroki. Najbolj bodo uživali otroci od šestega leta dalje, saj bodo lahko aktivno sodelovali pri vseh nalogah. Naloge so težavnostno primerne tudi za odrasle, še posebej pa bodo v njih uživali otroci med šestim in petnajstim letom. Priporočamo ga tudi parom in skupinam priajteljev, ki so na izletu radi aktivni in se ob poležavanju na plaži ali sedenju v kavarni hitro zdolgočasijo.

Zakaj na izlet v Novo Mesto?

Trip in the Bag je svojevrsten izlet, ki vam bo nedvomno začinil vaš dan. Je mešanica pravega izleta, lova na zaklad in sobe pobega. Izlet si boste časovno krojili sami, saj ni nikakršnih časovnih omejitev, prav tako ne potrebujete nobene predhodne rezervacije. Preprosto vzamete svoj Bag in se podate na skrivnostno dogodivščino v Novo mesto, kjer boste potovali skozi čas in spoznavali različna obdobja tega čudovitega mesta.

1 nahrbtnik = 1-6 oseb

Zahtevnost

nezahtevno

Priporočen čas obiska

izlet je mogoče opraviti v 4-6 urah, a priporočamo, da si vzamete ves dan in se na izlet odpravite v dopoldanskih urah. Tako ne boste pod časovnim pritiskom, hkrati pa več časa omogoča, da res užijete vsak trenutek in kraj.

Primerno za otroke

vse starosti, a najbolj bodo uživali 5+ letniki (da bodo lahko aktivno sodelovali pri reševanju ugank in izzivov). Primeren je tudi za starejše in mlajše, saj si boste tempo izleta določili sami in si med samo dogodivščino lahko vzamete pavzo, čas za počitek in nadaljujete, ko boste vsi spočiti in siti.

Dostop

Pot je mogoče opraviti z avtomobilom ali kolesom, delno pa obvezno peš. Celotna pot je dolga približno 20 km in brez večjih vzponov, zato jo običajno brez večjih težav zmorejo tudi 5 letniki.

Oprema

priporočamo lahko pohodno oz. športno obutev, vodo in malico, nahrbtnik/nosilko za mlajše od 3 let.

Prevzem nahrbtnika:

Nahrbtnik lahko naročite preko spletne strani in ga prejmete v 1-3 delovnih dneh na vaš naslov oz. prevzamete osebno na naši poslovalnici v Ljubljani na Savski cesti 5. Lahko pa ga kupite in prevzamete tudi na sami destinaciji v Novem mestu na TIC Novo mesto.

Pomembno: Ponudba, ki je v produktu Trip in the Bag vključena kot dodatne bonus ugodnosti za kupce in jo zagotavljajo v obliki kuponov ugodnosti naši partnerji in lokalni ponudniki, se lahko spreminja glede na njihovo sezonsko ponudbo (npr. sezonska gostinska in druga turistična ponudba). Od lokalnih ponudnikov se tako pričakuje, da bodo v primeru spremembe njihove ponudbe, našim popotnikom ponudili enakovredno ali boljšo storitev, kot je bila primarno dogovorjena in specificirana na kuponih, ki so vključeni v naših Trip in the Bag destinacijah. Trudimo se izbirati lokalne, zanesljive in kakovostne ponudnike, ter vam s tem olajšati izbiro in iskanje, ter omogočiti kvalitetno lokalno izkušnjo, kljub temu pa za njihove storitve in ponudbo ne odgovarjamo in si pridržujemo pravico tudi do zamenjave lokalnega ponudnika.

Preverite pogosta vprašanja

Koliko časa traja posamezen izlet?

Izlet časovno ni omejen, saj ste sami svoj vodnik in si dinamiko raziskovanja posamezne destinacije lahko povsem prilagodite. Posamezno destinacijo je z zmernim tempom možno raziskati v 3-4 urah, družine pa si velikokrat vzamejo tudi več časa za vmesne postanke, malice in sproščeno uživanje v naravi. Pri vsaki posamezni destinaciji lahko najdete tudi podrobnejše opise in informacije.

Kaj lahko storim, če se na izletu izgubimo?

V nahrbtniku boste našli tudi našo telefonsko številko, ki vam je na voljo kot podpora celoten čas izleta. V primeru, da se izgubite ali v nahrbtniku česa ne najdete (menite, da kaj manjka), nas lahko kontaktirate in vas bomo preko telefona vodili do rešitve.

Kaj se zgodi, če so nam izzivi in naloge pretežke?

Poleg vsake naloge, boste vedno našli tudi manjše namige, ki vam bodo olajšali delo. V kolikor vam tudi to ne bo zadoščalo, lahko vedno preberete rešitev, ki se skriva pod “praskanko”.

Kako preverim razpoložljivost na destinaciji?

Trip in the Bag ne potrebuje predhodne rezervacije, naročite ga preko naše spletne strani in se nanj odpravite kadarkoli. V primeru nakupa direktno na destinaciji, svetujemo da pred odhodom pokličete na lokalno prodajno mesto, ki je navedeno na naši spletni strani in se prepričate, da je izlet na zalogi.

Bili smo že na izletu Trip in the Bag. Ali se vsebina in naloge ponavljajo?

Vsaka destinacija ima svojo zgodbo in tudi svoje naloge, ki se povsem razlikujejo od prejšnje. Zato vam bo vsak naslednji Trip in the Bag še bolj zanimiv, saj se skupaj povezujejo v čudovito pustolovščino in zgodbo, ki jo boste so-ustvarjali z našima junakoma Filipom in Arjo..

Ali je potemtakem pomembno, s katero destinacijo pričnem?

Ne, pričnete lahko s katerokoli destinacijo želite, saj je vsaka zase samostojna celota, skupaj pa sestavljajo razburljivo krovno zgodbo, ki jo lahko raziskujete in so-ustvarjate v naključnem vrstnem redu.

Za koliko oseb je predviden en nahrbtnik Trip in the Bag?

En nahrbtnik priporočamo za 1-6 oseb, saj boste tako lahko vsi aktivno sodelovali, bili interaktivno vključeni v doživetje in zares uživali na izletu.

Ali je cena na osebo ali na skupino/nahrbtnik?

Cena navedena na spletni strani velja za en Trip in the Bag nahrbtnik in eno destinacijo, kar pomeni, da je fiksna cena enaka za vsako destinacijo posebej in je predvidena za do 6 oseb. Vsebina nahrbtnika je na vsaki destinaciji povsem različna.

Kaj vsebuje Trip in the Bag nahrbtnik?

Ob nakupu prejmete s ključavnico zaklenjen bombažen Trip in the Bag nahrbtnik, ter uvodno pismo za uspešen pričetek nepozabnega izleta. V nahrbtniku boste našli prav posebno leseno škatlo, v kateri se skrivajo številna pisma z nalogami, lokalnimi zgodbami, zemljevidi, navodili in pripomočki, ki vas bodo popeljali skozi razburljivo dogodivščino. Ker pa želimo, da bo vaš dan zares popoln, smo z domačini in lokalnimi turističnimi vodniki za vas pripravili tudi priporočila in kupone s popusti za lokalno hrano, doživetja, aktivnosti, vstopnine in ostalo kvalitetno ponudbo na posamezni destinaciji.

Ali nahrbtnik in vsebino po izletu obdržimo ali moramo vrniti?

Nahrbtnik in vsa vsebina ostaneta vam za spomin na nepozabno dogodivščino z vašimi najdražjimi.

Ali so Trip in the Bag doživetja primerna tudi za darilo?

Trip in the Bag izlet je odlično darilo, saj se lahko nanj odpravite kadarkoli želite, v roku enega leta od nakupa.