LOV NA ZAKLAD – ZVOKI KOVAČNICE IN GROFICE VERONIKE – KAMNIK

To simpatično mestece je že pred mnogimi leti v sebi skrivalo pravo bogastvo. Že v 12. stoletju so tu namreč kovali kovance, ki jih lahko najdemo še danes. A vse skupaj je nekoč na glavo obrnila kamniška Veronika, ki se je obnašala tako nesramno, da se je spremenila v kačo. Danes pa se v Kamniku skriva prav poseben zaklad, ki vam bo povedal več o tej legendi. Ga boste našli?

Kategorija: Oznaka:

Ste pripravljeni na pustolovski izlet in lov na zaklad ZVOKI KOVAČNICE IN GROFICE VERONIKE – KAMNIK?

Tokrat se odpravljamo v mesto treh gradov. Mesto v objemu Kamniško-Savinjskih Alp. Ste že uganili? Govorimo seveda o čudovitem Kamniku. Kako dobro poznate prijazne ljudi, pestro zgodovino, bogato dediščino, prekrasno naravo in dih jemajočo arhitekturo tega mesta? Spoznajte jih s pomočjo dogodivščine v nahrbtniku Trip in the Bag.  Predstavljajte si mešanico lova na zaklad in sobe pobega na prostem, s katero boste naše znamenitosti spoznali z nove perspektive.

Preveri Zvok kovačnice in grofice Veronike

Malo mesto velikih presenečenj 

To malo mestece prenseneti vsakega raziskovalca. Ponuja nam popoln paket: Zanimive zgodbe, krasno arhitektruo in prijetno naravo. 

Mesto treh gradov 

Na skupno le devetih kvadratnih kilometrih se bohotijo kar trije gradovi. Ob iskanju zaklada boste obiskali vse tri in sami presodili Kateri je najmogočnejši. 

Iz kovaštva v pivovarno  

Kamnik je zgodovinsko zelo pomembno mesto saj je tu stala ena pomembnješih kovačnic denarja. Skozi zanimive naloge se boste spoznali s to zanimivo obrtjo. Danes pa se bolj kot kovina vari pivo, kar pomeni da se bo nekaj našlo tudi za starše. 

Kam vas bo nahrbtnik popeljal?

Raziskovanje Kamnika z nahrbtnikom Trip in the Bag je povsem svojevrstna dogodiščina. Mestne ulice boste spoznali skozi zanimivo zgodbo, opremljeno s prekrasnimi ilustracijami. Skrivnosti mesta in bogat zgodovino, pa boste okusili preko zvitih nalog in izzivo, ki jih boste opravili na vsaki izmed lokacij.

Kje boste začeli dan?

Jutro boste pričeli v kavarni, ki nosi ime po naši glavni junakinji Veroniki. Nato se boste odpravili na prvega izmed treh gradov. Pot boste nadaljevali preko najbolj ikonične kamniške ulice proti muzeju na prostem. Ogledali si boste Kamniški samostan, razgledno točko, ki am bo razkazala celoten Kamnik in spoznali marsikaj o kovanju denarja.

Pot do zaklada

Da bi našli zaklad, boste morali obiskati vrsto lokacij in marsikatero nalogo, ki vam dobo ena za drugo podajale nimige, kako naprej. O vsaki izmed lokacij boste izvedli nekaj zanimivosti in odkrilivali skrivnosti Kamnika. Tudi za kosilo in malico bo poskrbljeno. Poleg namigov in nalog, boste v ovojnicah našli tudi kupončke, ki vam bodo omogočili različne popuste in posebne Trip in the Bag ponudbe.

Legenda pravi, da so pred davnimi časi v Kamniku živeli bratje trojčki, ki so se izučili za duhovnike. Njihova družina si je želela, da svojo prvo mašo vsi trije skupaj darujejo v novi cerkvi. Hitro jim je uspelo zbrati nekaj denarja, da so lahko začeli graditi cerkev. Ker jim je tik pred koncem gradnje zmanjkalo denarja, so odšli za novce prositi grofico Veroniko na Mali grad. Veronika je bila nad njihovo prošnjo zgrožena in jim dejala: »Raje se takoj spremenim v kačo, kot da bi dala en sam novčič za vaše prazno delo!«… Že veste kako se zgodba konča? Ne? Potem pa hitro na raziskovanje.

Idealen izlet za družine

Trip in the Bag je idealen izlet za družine z majhnimi otroki in vse tiste, ki uživate ob dobrih zgodbah in prijetnem mestnem vrvežu. Najbolj bodo uživali otroci od šestega leta dalje, saj bodo lahko aktivno sodelovali pri vseh nalogah. Naloge so težavnostno primerne tudi za odrasle, še posebej pa bodo v njih uživali otroci med šestim in petnajstim letom. Priporočamo ga tudi parom in skupinam priajteljev, ki so na izletu radi aktivni in se ob poležavanju na plaži ali sedenju v kavarni hitro zdolgočasijo.

Zakaj na izlet v Kamnik?

Trip in the Bag je svojevrsten izlet, ki vam bo nedvomno začinil vaš dan. Je mešanica Pravega izleta, lova na zaklad in sobe pobega. Izlet si boste časovno krojili sami, saj ni nikakršnih časovnih omejetiev, prav tako ne potrebujete nobene predhodne rezervacije. Preprosto vzamete svoj Bag in se podate na dogodivščino v Kamnik, kjer se boste spoznali legendo o grofici Veroniki, se podali do čudovitih gradov in priučili veščine kovanja.

1 nahrbtnik = 1-6 oseb

Zahtevnost

nezahtevno

Priporočen čas obiska

izlet je mogoče opraviti v 3-5 urah, a priporočamo, da si vzamete ves dan in se na izlet odpravite v dopoldanskih urah. Tako ne boste pod časovnim pritiskom, hkrati pa več časa omogoča, da res užijete vsak trenutek in kraj.

Primerno za otroke

vse starosti, a najbolj bodo uživali 5+ letniki (da bodo lahko aktivno sodelovali pri reševanju ugank in izzivov). Primeren je tudi za starejše in mlajše, saj si boste tempo izleta določili sami in si med samo dogodivščino lahko vzamete pavzo, čas za počitek in nadaljujete, ko boste vsi spočiti in siti.

Dostop

Pot lahko opravite peš, s koleom ali skirojem. Pot je dolga le nekaj kilometrov in v nejj se skriva le manjši vzpon na Stari grad. 

Oprema

priporočamo lahko pohodno oz. športno obutev, vodo in malico, nahrbtnik/nosilko za mlajše od 3 let.

Prevzem nahrbtnika:

Nahrbtnik lahko naročite preko spletne strani in ga prejmete v 1-3 delovnih dneh na vaš naslov oz. prevzamete osebno v naši poslovalnici v Ljubljani na Savski cesti 5. Lahko ga tudi kupite ali prevzamete na Turistično informacijskem centru v Kamniku.

Pomembno: Ponudba, ki je v produktu Trip in the Bag vključena kot dodatne bonus ugodnosti za kupce in jo zagotavljajo v obliki kuponov ugodnosti naši partnerji in lokalni ponudniki, se lahko spreminja glede na njihovo sezonsko ponudbo (npr. sezonska gostinska in druga turistična ponudba). Od lokalnih ponudnikov se tako pričakuje, da bodo v primeru spremembe njihove ponudbe, našim popotnikom ponudili enakovredno ali boljšo storitev, kot je bila primarno dogovorjena in specificirana na kuponih, ki so vključeni v naših Trip in the Bag destinacijah. Trudimo se izbirati lokalne, zanesljive in kakovostne ponudnike, ter vam s tem olajšati izbiro in iskanje, ter omogočiti kvalitetno lokalno izkušnjo, kljub temu pa za njihove storitve in ponudbo ne odgovarjamo in si pridržujemo pravico tudi do zamenjave lokalnega ponudnika.

Preverite pogosta vprašanja

Koliko časa traja posamezen izlet?

Izlet časovno ni omejen, saj ste sami svoj vodnik in si dinamiko raziskovanja posamezne destinacije lahko povsem prilagodite. Posamezno destinacijo je z zmernim tempom možno raziskati v 3-4 urah, družine pa si velikokrat vzamejo tudi več časa za vmesne postanke, malice in sproščeno uživanje v naravi. Pri vsaki posamezni destinaciji lahko najdete tudi podrobnejše opise in informacije.

Kaj lahko storim, če se na izletu izgubimo?

V nahrbtniku boste našli tudi našo telefonsko številko, ki vam je na voljo kot podpora celoten čas izleta. V primeru, da se izgubite ali v nahrbtniku česa ne najdete (menite, da kaj manjka), nas lahko kontaktirate in vas bomo preko telefona vodili do rešitve.

Kaj se zgodi, če so nam izzivi in naloge pretežke?

Poleg vsake naloge, boste vedno našli tudi manjše namige, ki vam bodo olajšali delo. V kolikor vam tudi to ne bo zadoščalo, lahko vedno preberete rešitev, ki se skriva pod “praskanko”.

Kako preverim razpoložljivost na destinaciji?

Trip in the Bag ne potrebuje predhodne rezervacije, naročite ga preko naše spletne strani in se nanj odpravite kadarkoli. V primeru nakupa direktno na destinaciji, svetujemo da pred odhodom pokličete na lokalno prodajno mesto, ki je navedeno na naši spletni strani in se prepričate, da je izlet na zalogi.

Bili smo že na izletu Trip in the Bag. Ali se vsebina in naloge ponavljajo?

Vsaka destinacija ima svojo zgodbo in tudi svoje naloge, ki se povsem razlikujejo od prejšnje. Zato vam bo vsak naslednji Trip in the Bag še bolj zanimiv, saj se skupaj povezujejo v čudovito pustolovščino in zgodbo, ki jo boste so-ustvarjali z našima junakoma Filipom in Arjo..

Ali je potemtakem pomembno, s katero destinacijo pričnem?

Ne, pričnete lahko s katerokoli destinacijo želite, saj je vsaka zase samostojna celota, skupaj pa sestavljajo razburljivo krovno zgodbo, ki jo lahko raziskujete in so-ustvarjate v naključnem vrstnem redu.

Za koliko oseb je predviden en nahrbtnik Trip in the Bag?

En nahrbtnik priporočamo za 1-6 oseb, saj boste tako lahko vsi aktivno sodelovali, bili interaktivno vključeni v doživetje in zares uživali na izletu.

Ali je cena na osebo ali na skupino/nahrbtnik?

Cena navedena na spletni strani velja za en Trip in the Bag nahrbtnik in eno destinacijo, kar pomeni, da je fiksna cena enaka za vsako destinacijo posebej in je predvidena za do 6 oseb. Vsebina nahrbtnika je na vsaki destinaciji povsem različna.

Kaj vsebuje Trip in the Bag nahrbtnik?

Ob nakupu prejmete s ključavnico zaklenjen bombažen Trip in the Bag nahrbtnik, ter uvodno pismo za uspešen pričetek nepozabnega izleta. V nahrbtniku boste našli prav posebno leseno škatlo, v kateri se skrivajo številna pisma z nalogami, lokalnimi zgodbami, zemljevidi, navodili in pripomočki, ki vas bodo popeljali skozi razburljivo dogodivščino. Ker pa želimo, da bo vaš dan zares popoln, smo z domačini in lokalnimi turističnimi vodniki za vas pripravili tudi priporočila in kupone s popusti za lokalno hrano, doživetja, aktivnosti, vstopnine in ostalo kvalitetno ponudbo na posamezni destinaciji.

Ali nahrbtnik in vsebino po izletu obdržimo ali moramo vrniti?

Nahrbtnik in vsa vsebina ostaneta vam za spomin na nepozabno dogodivščino z vašimi najdražjimi.

Ali so Trip in the Bag doživetja primerna tudi za darilo?

Trip in the Bag izlet je odlično darilo, saj se lahko nanj odpravite kadarkoli želite, v roku enega leta od nakupa.